De ieri și de azi: Concursuri şi recorduri trăznite

Recomandări:

Concursuri şi recorduri trăznite

Imaginația oamenilor nu are limite în a imagina concursuri mai mult sau mai puțin excentrice sau în stabilirea de “recorduri mondiale” în domenii care nici nu vă trec prin minte. Am găsit relatări despre astfel de concursuri - organizate după regulamente din cele mai stricte și jurizate de “comisiuni” foarte exigente - în presa interbelică, așa că o să vă spun și vouă despre câteva dintre ele. Pentru că trebuie să ne și amuzăm, nu-i așa?

Alergări cu coșuri...


…sau cu butoaie

Recordul mondial la “împinsul unui bob de mazăre"

 
"Știți cumva cine era deținătorul recordului mondial la “împinsul unui bob de mazăre de distanța de… 40 de kilometri”? Dacă nu – vă spun eu ca e vorba despre mister Tom Rubber din Texas. Pentru a realiza valorosul record americanul și-a construit un dispozitiv igenios din sârmă pe care și “l-a montat” pe cap și ajutat de el a parcurs distanța de 40 de km. în patru labe împingând bobul de mazăre până în vârful unui munte."

Recordmanul la împins bobul de mazăre 
(40 de kilometri !!)

Cine se spală mai repede

Recordul mondial la “spălat viteză”

 
"Sau poate știți măcar cine a deținut recordul mondial la “spălat viteză”? Tot eu o să vă spun că recordmena interbelică a acestei probe a fost Miss Mary Millers din Chicago care a reușit performanța de a se îmbăia în fix 4 minute. Păcat că nu am găsit în presa vremii și regulamentul concursului sau măcar criteriile după care s-a făcut jurizarea. Probabil că fotografia “luată” în timpul concursului vă va da câteva indicații… suplimentare."

Cine stă mai mult într-un par



Recordul la alergarea cu cercul

"În aceiași notă, o organizație parisiană numită “Înapoi la copilărie” ai cărei membri era doar domni cu vârsta mai mare de 60 de ani au organizat o întrecere de alergare cu cercul. “Record-man-ul” ultimului concurs a fost domnul Jean Pompier, care a înconjurat arena cu cercul de șaptesprezece ori și jumătate și și-a învins adversarii ca urmarea a abandonului acestora."

Bunici alergând cu cercurile

Concurs de înot cu jobenul


Recordul mondial de “împușcare” a sticlelor

 
Trebuie neapărat să vă mai spun și că recordul mondial de “împușcare” a sticlelor a fost stabilit de un berar din Portland care a avut nevoie de 9 secunde să doboare o sticlă. Sau că o cameră de mărime medie putea fi măturată de o super-gospodină în doar 8.3 secunde. Pot să vă spun de asemenea că se organizau concursuri de maximă audiență de “durată a râsului”, de înot cu jobenul, de alergări cu 15 coșuri de nuiele pe cap sau de durată a șederii pe un ... par."



Sursa: articolul “Tot soiul de concursuri” - semnat Keystone - publicat în revista Realitatea Ilustrată - numărul din 7 octombrie 1934


5 comentarii :

  1. Si in România ne-am bucurat de un record träznit. 7,4 milioane de oameni au votat plecarea lui Popey Marinarul si totusi el, falnic ca bradul, a rämas sigur pe el si tare pe pozitzie. Si va rämâne in continuare ca Prim ministru, si apoi ca cine stie ce, pânä când il va inghitzi iadul. Nu este cel mai tare record?

    RăspundețiȘtergere
  2. Credeam ca am scris articolul in scopul de ...a ne amuza ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate, trebuie sa ne mai si amuzam din cand in cand... sunt binevenite asemenea articole. La mai multe! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Clara. Recomand cititorilor sa faca o vizita si pe:

    http://autostradaiubirii.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu jobenul să înoți? Măcar să fi traversat Canalul Mânecii!.. Săracul! – cel cu bobul de mazăre mi se pare cel mai oropsit..!!!

    RăspundețiȘtergere