De ieri și de azi: Două ştiri

Recomandări:

Două ştiri

Doi ani electorali în România: 1937 şi 2014. Şi două ştiri. Nu cred că mai trebuie să fac vreun alt cometariu:


1937


Voturi de ieri...
Du o acalmie de patru ani, Ministerul de finanţe a deslănţuit o furtuna de reforme. Într'o bună zi funcţionarii statului au aflat că li se ridică, netam-nesam, curba de salarii. Neîncrezători cum sunt, funcţionarii nu s'au mişcat, n'au făcut manifestaţii pentru guvern, aşteptând realizarea promisiunii.
N'au isbutit oamenii să se desmeticească de la aflarea vestei, că o nouă ordonanţă a Ministerului de finanţe i-a buimăcit cu desăvârşire. Ordonanţa cu pricina afirma că funcţionarii vor primi salariile pe Decembrie asa cum au fost sporite, prin ridicarea curbei de sacrificiu. În acest scop, verificarea statelor, care nu se poate face până la 14 Decembrie, a fost amânată în cursul lunei ianuarie 1938. Până atunci, ministerul de finanţe a trimis un tablou de salarii pe funcţiuni şi grade, asa cum trebuie să se prmească, împreună cu sporurile acordate.
Observati graba lăudabilă pe care o pune ministerul de finanţe, pentru fericirea funcţionarilor. Să se mai spună că funcţionarii sunt oropsiti în ţara românească !

Post scriptum: În cursul lunii Decembrie au loc alegerile pentru parlament!

(1937: “Realitatea ilustrată”)



2014


Voturi de azi...
Salariile bugetarilor vor creşte de la 1 ianuarie 2015, procentul urmând să fie stabilit după consultări cu organismele financiare internaţionale, a declarat astăzi, la Timişoara, ministrul Muncii, R.P..

"După ce pleacă instituţiile internaţionale vom putea comunica exact cifra de creşteri salariale. Ca urmare a măsurii implementate de Guvern de creştere a salariului minim pe economie, în momentul de faţă fiind 850 de lei, avem 15 clase de salarizare care se suprapun, de la 1 iulie vom avea 29 de clase de salarizare care se suprapun. Intrăm în discuţii cu instituţiile internaţionale, astfel încât să avem începând cu 1 ianuarie 2015 o creştere decentă a salarizării în sistemul bugetar", a spus ministrul R.P., potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii a precizat că de aceste majorări salariale vor beneficia toţi bugetarii, indiferent că este vorba despre administraţia locală sau centrală.”



7 comentarii :

  1. cATA NESIMTIRE PE ROvANA ASTA .pLUMB SA FI SI TOT TI-AI DA SEAMA ca e o facatura si o ducere de nas ceva de genul : Taceti odata ca acum e vremea noastra,luati o spoiala de aici ca oricum va crestem impozitele si taxele

    RăspundețiȘtergere
  2. Si totusi nu cred ca e vorba de un guvern anume ci de o boala a intregii societati romanesti. A celor care dau si a celor care cred ca ...primesc !?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca-n câtecul lui Dalida: Paroles, Paroles

    Encore des mots toujours des mots
    Les mêmes mots
    Je ne sais plus comme te dire,
    Rien que des mots
    .......................................
    Une parole encore.
    Paroles, paroles, paroles
    Écoute-moi.
    .......................................
    Des mots faciles des mots fragiles
    C'était trop beau
    Tu es d'hier et de demain
    Encore des mots toujours des mots
    Les mêmes mots
    Des mots magiques des mots tactiques
    Qui sonnent faux
    .....................................
    Paroles, paroles, paroles, paroles, paroles
    Encore des paroles que tu sèmes au vent



    RăspundețiȘtergere
  4. In politica si in dragoste, intotdeauna Paroles, paroles ? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Vraiment monsieur...
    MAIS C’ÈST FINI LE TEMPS DES RÊVES...
    Je pense, je l'espère

    RăspundețiȘtergere
  6. À la recherche du temps perdu, mon ami ?

    RăspundețiȘtergere
  7. A' la recherche du temps perdu signifie rien pour le passe aussitot que pour l'avenir.Allors pour deux fois on a rien gagnie....

    RăspundețiȘtergere