De ieri și de azi: Un top interbelic al accidentelor ciudate

Recomandări:

Un top interbelic al accidentelor ciudate

Vă propun un top al accidentelor ciudate întâmplate prin anul 1932. Să nu pierdem așadar timpul:


Să nu furați!

 
"În Germania un hoț încerca să fugă cu un șirag de cârnați din podul casei unui măcelar. Pe când se strecura pe ferestruica podului a alunecat și a murit strangulat... de șiragul de cârnați furat, care s-a agățat de un piron".

Accidente ciudate
Să nu furați!

Accidente aviatice ciudate

 
"Un accident aviatic care ar fi putut avea urmări fatale a fost evitat în ultima clipa de pilotul unui aeroplan care făcea un zbor între Bahamas și Florida: un pasager copil a găsit întâmplător bușonul rezervorului de gazolina al aeroplanului și la întors în joacă. Tot lichidul care alimenta motorul aparatului de zbor s-a scurs în mare. Din fericire pilotul a reușit să aterizeze cu bine pe o insulă vecină".

***

"Nu la fel de norocos a fost prințul Bibescu, al cărui aeroplan a fost atacat în timpul unui zbor de un vultur. Avariile au fost atât de serioase încât pilotul a încercat să aterizeze forțat. Încercare nereușită din păcate decât parțial: aparatul a fost distrus în totalitate, pilotul a murit carbonizat iar alți trei pasageri au fost grav răniți." 

O eroare regretabilă

 
"Una din cele mai impresionante tragedii a anului 1931, a fost accidentul a doi orbi care s’au luat de braţ spre a trece drumul, fiecare dintre ei crezându-se condus de-o persoană cu văzul sănătos. Ambii au fost grav răniţi de un automobil."
 
Accidente ciudate
Fatalitate...

Pariul nefericit


"În Varșovia, un tânăr a băut un pahar de gazolină pentru a câștiga un pariu. Probabil că nu ar fi pățit nimic dacă nu ar fi avut proasta inspirație să-și aprindă o țigară pentru a-și savura succesul. Imediat ce a apropiat chibritul de gură pentru a-și aprinde țigara, tânărul polonez a explodat literalmente din cauza amestecului exploziv de gazolina și oxigen din aerul expirat."


Gazolină
Nu fumați după ce beți... gazolină!

Albina și măgarul

 
"În Kansas o albină a înțepat un măgar în timp ce acesta era tuns de stăpânul său. Speriat, măgarul și-a lovit cu picioarele stăpânul, care în cădere și-a tăiat cu foarfeca o arteră de la braț. Din păcate accidentul i-a fost fatal."



Prioritate în zbor


"Un alt incident aviatic: în timpul unui zbor între Atlanta și New Orleans, pilotul Ray Fuller a intrat cu avionul într-un nor. La un moment dat s-a trezit în față cu un obstacol imens și... cenușiu. Era dirijabilul „Akron”. Grație prezenței de spirit pilotul a reușit să evite în ultimul moment catastrofa."


 Două incidente neobișnuite

 
"În Guasti (California), un bărbat de 53 de ani și-a aprins prima țigară din viața lui. A tras câteva fumuri dar, din cauza amețelii care l-a cuprins, a căzut de pe scaunul de bar pe care stătea. Primele fumuri de țigară i-au fost fatale: bărbatul a murit din cauza unei fracturi craniene."

***

"O pildă de fatalitate dar şi de prezenţă de spirit a fost păţania cunoscutului alpinist G. Holzer. Urcând singur munţii, într-o zi din iarna anului 1931, a alunecat si a căzut cu capul în jos într-o crevasă. Sub el se deschidea o prăpastie de aproape 100 de metri. Norocul lui a fost că unul dintre lungile sale schiuri s-a prins orizontal între cei doi pereți de gheață. Cu eforturi supraomenești, săpând cu toporaș niște trepte în pereții de gheață, a reușit să se cațere din nou pe marginea prăpastiei."

Accident pe munte
Schiul salvator
Sursa: articolul „Accidente ciudate” - semnat "A. B.”  - publicat în revista Realitatea Ilustrată - numărul din 24 martie 1932

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu