De ieri și de azi: Invitație la lectură pentru cei mici

Recomandări:

Invitație la lectură pentru cei mici




Pentru că se apropie cu pași repezi ziua de 1 Iunie – vă propun câteva lecturi pline de farmec pentru copiii noștri:

libris.ro
John Bellairs

Lewis Barnavelt, un băiat de vreo zece ani, orfan, merge să locuiască în orășelul New Zebedee, la unchiul său Jonathan Barnavelt, într-o casă din ai cărei pereți se aude un ticăit ciudat. Unchiul și prietena sa cea mai bună, Florence Zimmermann, se poartă minunat cu Lewis, făcând, cu ajutorul magiei, un periplu prin istoria marilor bătălii navale de care Lewis e peste măsura de pasionat. Un singur lucru îi interzice Jonathan lui Lewis, și anume să dea iama în rafturile pe care își ține tratatele de magie, dar, pentru a-și impresiona un prieten, băiatul ignoră această rugaminte și învață o vrajă prin care îi poate învia pe cei morți. Pe negândite, Lewis dezlănțuie furia unei perechi de vrăjitori malefici care doresc să aducă sfârșitul lumii.

Această tulburătoare poveste gotică, creata de maestrul misterelor John Bellairs, este acum transpusă pe marile ecrane într-un proiect cinematografic de proporții, avându-i în distribuție pe Jack Black și Cate Blanchett!

Volumul se poate comanda aici:


Chris Wormell

Ați visat vreodată la un loc minunat, plin de bucurie și de culoare? Deschideți cartea și începeți să citiți! Veți ajunge acolo într-o clipită...

Din cămăruța ei întunecoasă și rece, Clementine visează la un loc magic, cu flori purpurii și un pârâu argintiu. Mai întâi însă, trebuie să scape de unchiul Rufus și de mătușa Vermilia, care o țin prizo­nieră și o obligă să gătească și să facă curățenie. Într-o bună zi, după o serie de peripeții care întorc casa pe dos, Clementine reușește să fugă împreună cu motanul Gilbert, priete­nul ei cel mai bun. O ferestruică uitată deschisă în pod e începu­tul unei aventuri incredibile care o duce spre locul visat, cel mai frumos loc dintre toate: acasă! Visase acest loc de multe ori. Și, chiar dacă îl vedea doar în vis, era sigură că exista cu adevărat. Cum ajunsese să-l viseze, mă întreb? Probabil îi venise în minte de undeva. Poate că era o amintire de demult… Clementine numea locul din vis Locul Magic.

Volumul se poate comanda aici:



Alexei Tolstoi

O minunată adaptare a cărţii scrise de Alexei Tolstoi, despre care el însuși mărturisea că a fost inspirată de nenumăratele povești cu aventurile lui Pinocchio pe care le-a spus adeseori copiilor.

Volumul se poate comanda aici:


T.A. Barron

Ieșind triumfător din prima lui înfruntare cu înspăimântătorul Rhita Gwar, tânărul Merlin aduce speranța în sufletele locuitorilor din Fincayra, încântătoarea insulă așezată între cer și pământ. Cu toate acestea, Fincayra continuă să se afle sub amenințarea unui mare pericol, iar prima victimă e chiar mama lui. Ca s-o salveze, Merlin trebuie să urmeze cărarea plină de pericole a Celor Șapte Cânturi ale Vrăjitoriei, care i-a costat viața până și pe cei mai mari vrăjitori…

Volumul se poate comanda aici:


DK

Înțesată de imagini uimitoare și comentarii pertinente, Arta: enciclopedie pentru copii este un ghid esențial pentru artele vizuale. Urmărește evoluția în pictură de la peșterile preistorice la Pop Art. Familiarizează-te cu sculptura antică și modernă. Descoperă cum fotografia reflectă – sau distorsionează – lumea reală.

Volumul se poate comanda aici:


Linda Buckley-Archer

Ce se întâmplă când un răufăcător din secolul al optsprezecelea pune mâna pe o tehnologie din secolul douăzeci și unu? Având ca fundal când Londra contemporană, când Franța revoluționară în plin secol al optsprezecelea, Omul de Smoală este continuarea romanului de succes Gideon, hoț de buzunare. Dintr-o eroare, mașina antigravitațională îi catapultează pe Peter Schock și pe Kate Dyer înapoi în timp, în anul 1763. Dar încercarea de a-l salva pe Peter - rămas prizonier în secolul al optsprezecelea - nu merge deloc bine, și un răufăcător redutabil, Omul de Smoală, luându-i locul lui Peter în mașina antigravitațională, ajunge în Londra secolului douăzeci și unu. Îngrijorați de posibilul efect catastrofal al călătoriei în timp, oamenii de știință de la NASA, implicați în această descoperire, se întreaba dacă este corect ca Peter să fie salvat. Kate hotărăște să actioneze pe cont propriu, însă lucrurile nu merg conform planului. Curând, efectele fizice ale călătoriei în timp încep să aibă și asupra ei un impact tulburător. Între timp, în secolul nostru, Omul de Smoală provoacă haos într-un oraș în care forțele polițienești nu reușesc să-l oprească...

Volumul se poate comanda aici:




litera.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu